Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Παξιμαδά

Η προτομή του Νίκου Παξιμαδά
Στις 27 Απριλίου 2014, μια βροχερή ημέρα, στην Πετρούπολη στην οδό Ανατολικής Ρωμυλίας και Ρήγα Φεραίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομή του Νικολάου Παξιμαδά,του Λήμνιου την καταγωγή δημάρχου της Πετρούπολης επί τριάντα συναπτά έτη.
Πλήθος κόσμου ανάμεσα τους τα παιδιά του Νικολάου Παξιμαδά, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Ε.Χαλβατζής, ο δήμαρχος της Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, συναγωνιστές και συνεργάτες του αψήφισαν τη καταρρακτώδη βροχή και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν το σημαντικότερο δήμαρχο της Πετρούπολης.
Η εκδήλωση μετατέθηκε για την 1η Μαΐου εξαιτίας της απαίτησης πλήθους κόσμου που ήθελε να παραβρεθεί στην εκδήλωση αλλά λόγω της κακοκαιρίας δεν τα κατάφερε.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής όμως έγιναν και το βλέμμα του Νικολάου Παξιμαδά στοργικά θα συντροφεύει πλέον την αγαπημένη του πόλη.
Ο Νικόλαος Παξιμαδάς(Νίκο τον αποκαλούσαν οι συναγωνιστές και φίλοι του) εκλέχτηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Πετρούπολης το 1964.
Η Πετρούπολη τότε ήταν ένα καινούργιο προάστιο με χωματόδρομους,χωρίς ύδρευση και με ένα επικίνδυνο ρέμα το οποίο τη χώριζε στα δυο.
Ο Νικόλαος Παξιμαδάς ο επί πέντε τετραετίες δήμαρχος της πόλης τη μεταμόρφωσε σε ένα σύγχρονο προάστιο.
Ο τελευταίος δρόμος ο οποίος ασφαλτοστρώθηκε στην Πετρούπολη ήταν ο δρόμος στον οποίο υπήρχε η κατοικία του.
Ο Παξιμαδάς ήταν ιδιαίτερα λαοφιλής.Οι δημότες κι οι κάτοικοι της Πετρούπολης τον αγαπούσαν και το σεβόντουσαν γιατί ο δήμαρχος ήταν υπερασπιστής του δικαίου και των αδυνάτων και το γραφείο του ήταν πάντα ανοιχτό σε όλους τους πολίτες.Για αυτό το λόγο και τον ψήφιζαν ανεξαρτήτως των πολιτικών τους πεποιθήσεων.
Ο ίδιος υπήρξε πρότυπο για τη νεολαία της Πετρούπολης εξαιτίας της προσωπικότητας του.Έντιμος, δίκαιος, αξιοπρεπής, εργατικός, ιδεολόγος, οραματιστής, υπερασπιστής των αδυνάτων.Όπου εμφανιζόταν οι νέοι τον επευφημούσαν.
Ο Νικόλαος Παξιμαδάς φρόντισε και στα παλαιά νταμάρια της Πετρούπολης το 1983 λειτούργησε ένα υπέροχο θέατρο,το Θέατρο Πέτρας.
Το Θέατρο Πέτρας στο οποίο ανέβηκαν οι σημαντικότερες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις της σύγχρονης Ελλάδας και στα έδρανα του κάθισαν προσωπικότητες όπως η Ίντιρα Γκάντι.
Ο Νίκος Παξιμαδάς με το Θέατρο Πέτρας και τα πολιτιστικά καλοκαίρια εκπαίδευσε και καλλιέργησε τους κατοίκους στη Τέχνη και τους έκανε κοινωνούς της.
Ευαγγελία Χ.Λιάπη
Τα παιδιά του Νίκου Παξιμαδά,η Δέσποινα κι ο Σπύρος Παξιμαδάς
 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής συνομιλεί με το γιο του Νίκου Παξιμαδά, Σπύρο.


Ο δήμαρχος της Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς

Πλήθος κόσμου αψήφισε τη βροχή και παραβρέθηκε για να τιμήσει τον επίτιμο δήμαρχο της πόλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου