Η Πετρούπολη τίμησε το δήμαρχο της για 30χρόνια Νίκο Παξιμαδά

Την πρωτομαγιά του  2014, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Παξιμαδά, η Πετρούπολη τίμησε τον επίτιμο δήμαρχο της με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Άγγελος Βλάσσης και στήθηκε στην πλατεία που ορίζεται από τη λεωφόρο Ανατολικής Ρωμυλίας και Στερεάς Ελλάδας και πλέον θα φέρει το όνομα του επίτιμου δημάρχου της Πετρούπολης,Νίκου Παξιμαδά.
Πλήθος κόσμου ήταν παρόν για δεύτερη φορά(η πρώτη ήταν στις 27 Απριλίου όταν ο κόσμος είχε αψηφήσει την καταρρακτώδη βροχή) για να τιμήσουν τον επί τριάντα χρόνια δήμαρχο της πόλης.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο βουλευτής Χαλβατζής, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γ. Τάτση. ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πλήθος κόσμου ανάμεσα τους οι πρώην δήμαρχοι Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος και Στέφανος Βλάχος.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Παξιμαδά έγιναν από το γιο του, Σπύρο Παξιμαδά και το δήμαρχο της Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά.
Ομιλητές στην εκδήλωση ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς.
Ο Πέτρος Αλέπης αναφέρθηκε στο σύντομο βιογραφικό στη ζωή,τους αγώνες και το έργο του Νίκου Παξιμαδά.
Ο δήμαρχος ο οποίος με το κουστούμι που ανέλαβε για πρώτη φορά ως κοινοτάρχης της Πετρούπολης με το ίδιο κουστούμι έφυγε από το δημαρχία της Πετρούπολης τριάντα χρόνια μετά.
«Το 1990 τότε, όταν διάφοροι αναχωρητές αρνιόντουσαν την ιδεολογία τους και περνούσαν με το αντίπαλο ρεύμα, παρέμεινε ακλόνητος υπερασπιστής του σοσιαλισμού, ενώ σε μια συμβολική κίνηση που έδειχνε τη γνήσια λαϊκότητα και τον αυθορμητισμό του, είπε "τα αγάλματα που γκρέμισαν εκεί φέρτε τα να τα βάλω εδώ, στην Πετρούπολη"»
Ο δήμαρχος της Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς εκφώνησε ένα πολύ συγκινητικό λόγο από καρδιάς αναφερόμενος στον μεγάλο αγωνιστή χαρακτηρίζοντας τον με μια λέξη «ΛΕΒΕΝΤΗΣ».
«Σκληροτράχηλος, ευθύς, αιχμηρός μαζί με τους κατοίκους αγωνίζονταν και διεκδικούσε. Έτσι λύθηκαν τότε βασικά προβλήματα της Πετρούπολης, όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η ασφαλτόστρωση, η δημιουργία σχολείων», υπογράμμισε ο Θωμάς. Κοτσαμπάς και κατέληξε «Είναι, είπε ο δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, πρότυπο για τη στάση ζωής του απέναντι στη σαπίλα του πολιτικού συστήματος και σε αυτούς που στόχο έχουν την καρέκλα της όποιας εξουσίας με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αρχές για να εξυπηρετήσουν τα δικά τος συμφέροντα».
Ο γιος του Νίκου Παξιμαδά Σπύρος κι ο δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς  στα αποκαλυπτήρια της προτομής

Ο δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς
Ο Θωμάς Κοτσαμπάς γνώριζε από μικρό παιδί τον Νίκο Παξιμαδά,τους αγώνες και το έργο του και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος που επί δικής του δημαρχίας τιμήθηκε ο μεγάλος αυτός αγωνιστής και γνήσιος Έλληνας.

Ο Νίκος Παξιμαδάς υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της σύγχρονης Ελλάδας και θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλους όσους επιθυμούν να διοικήσουν.
Ευαγγελία Χ.Λιάπη


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη