Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Ο Λήμνιος στην καταγωγή Χρήστος Κονταρίδης υποψήφιος βουλευτής στη Β ΑθηνώνΣε μια πολύ δύσκολη εκλογική περίοδο  για τη χώρα η Λήμνος έχει την τιμή να εκπροσωπείται  στη Β Αθηνών από το Χρήστο Κονταρίδη  υποψήφιο βουλευτή  με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Χρήστος Κονταρίδης γεννήθηκε το 1964 στην Αλεξανδρούπολη αλλά κατάγεται από τα Καμίνια της Λήμνου. Τα Καμίνια είναι ο τόπος γέννησης και δυο  γονιών του, του  Γιάννη και της Φωτεινής.
Η οικογένεια Κονταρίδη είναι μια από τις παλαιότερες  οικογένειες της Λήμνου, η οποία ξεχωρίζει για την αξιοπρέπεια της, το ήθος της, τη μόρφωση της, την καλοσύνη της και τον αλτρουισμός της.
Μέσα σε αυτό το κλίμα μεγάλωσε και εξελίχτηκε ο Χρήστος Κονταρίδης. Φοίτησε στη σχολή Ενωμοταρχών της Ελληνικής Χωροφυλακής, στη σχολή Αξιωματικών, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας της Παντείου ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας με ειδίκευση στην Νεότερη Ιστορία. Έχει συγγράψει «Ο οθωμανικός στρατός 1299-1922»,  «Δεσμοί Ελλήνων και Ρώσων στα νησιά του Ιονίου» κ.α.
Ο Χρήστος Κονταρίδης υπηρέτησε για τριάντα τρία συναπτά χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία  σε μάχιμες πάντα υπηρεσίες. Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του αντιστράτηγου.
Ο Χρήστος  είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του ενώ αποτελεί πρότυπο για τους νεότερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Χρήστος Κονταρίδης είναι μια  ιδιαίτερα χαρισματική και αξιόλογη προσωπικότητα που οι Καμιώτες και οι Λήμνιοι γενικότερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτόν και με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να τον δούμε να μας εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ευαγγελία Χ.Λιάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου