Όπου Ελλάδα, Θάλασσα

Στις Ημέρες Θάλασσας που διοργανώνει ο δήμος Πειραιά για ένατη χρονιά, σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης, στις 31 Μαΐου 2023 συμμετείχε η φιλόλογος και ποιήτρια Ευαγγελία Λιάπη με θέμα: «Όπου Ελλάδα, Θάλασσα».

H ομιλήτρια, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, επικεντρώθηκε στη δυναμική της ελληνικής γλώσσας η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας και τη θάλασσα η οποία είναι συνυφασμένη με την πορεία της στο χρόνο. Κάθε φορά που η κυριαρχία στη θάλασσα χάνεται όπως συνέβη στα βυζαντινά χρόνια που η κυριαρχία της πέρασε σε Γενουάτες και Ενετούς η χώρα γνωρίζει την παρακμή και την ύφεση.

Την εκδήλωση «Όπου Ελλάδα, Θάλασσα» τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Μάνος Κωνσταντινίδης, ο Ταμίας κ. Πασχάλης Συρίγος, ο κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, Πρόεδρος της Β' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, η Αντιδήμαρχος κα Αλεξάνδρα Τουμαζάτου, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης καθώς και πολλοί αγαπητοί φίλοι και μέλη της εταιρείας .Ευχαριστούμε τον εκδότη της «Φωνής των Πειραιωτών» Γιάννη Κανατσέλη για τις φωτογραφίες.







 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη