Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

To Arma3,η Λήμνος και τα στρατιωτικά μυστικά .


Πριν από λίγο καιρό συνεργείο της εταιρείας Bohemia Interactive(=εταιρεία Virtual Games), επισκέφθηκε τη Λήμνο με σκοπό να κινηματογραφήσει τοπία από τη Λήμνο, τα οποία θα χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι της, «Arma3».
Οι κινηματογραφήσεις έγιναν στην περιοχή του Αυλώνα, στο Γομάτι, στα Καμίνια και σε αρκετά χωριά της Λήμνου.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, παρουσιάζονται φωτογραφίες των στελεχών της εταιρείας στο νησί, την ώρα που κινηματογραφούν τα μέρη, στα οποία θα διαδραματιστούν οι πολεμικές σκηνές του παιχνιδιού.
Στο παιχνίδι Arma3 παρουσιάζεται χάρτης της Λήμνου, γίνεται αναφορά στην Ιστορία του νησιού δια μέσου των αιώνων και παρουσιάζεται το μύθευμα του παιχνιδιού.
Μια ομάδα από φανατικούς Ιρανούς εξτρεμιστές, 200 άτομα στο σύνολο, έχει καταλάβει το νησί και οι νατοϊκές δυνάμεις επεμβαίνουν, για να απελευθερώσουν το νησί από τους Ιρανούς.
Το θέμα, έφερε στο φως η διαδικτυακή εφημερίδα «ΕμπρόςΝet» και την είδηση αναδημοσίευσε το σύνολο του ελληνικού αλλά και του ξένου τύπου.
Αντιδράσεις και πικρόχολα σχόλια προκλήθηκαν ακόμα στο Facebook από τους παίχτες του παιχνιδιού εις βάρος των Λημνιών αλλά γενικότερα και των Ελλήνων.
Οι Λημνιοί αντιμετωπίστηκαν ως γραφικοί και φυσικά όχι άδικα.
Γιατί ποιος χρήστης του διαδικτύου χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής, πιστεύει, πως η κινηματογράφηση ενός τόπου, για τη χρησιμοποίηση του τοπίου ως εικονικού περιβάλλοντος, σε ένα παιχνίδι αποτελεί κίνδυνο για τον τόπο αυτό. Δηλαδή οι Τούρκοι, τώρα με τα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν τον 21ο αιώνα, περιμένουν από ένα παιχνίδι, για να καταγράψουν τα στρατιωτικά μυστικά της Λήμνου.
Πραγματικά, όποιος το πιστεύει αυτό, ας με ενημερώσει.
Γιατί εγώ με την Google Earth από την Αθήνα βλέπω με ακρίβεια όχι μόνο τις αμμοθίνες στη Λήμνο αλλά και την κεραμοσκεπή και την αυλή του σπιτιού μου στη Λήμνο.
Φίλοι μου στρατιωτικοί μου λένε πως οι δορυφόροι έχουν καταγράψει τα πάντα και ότι υπάρχουν εργαλεία που σου δείχνουν ακόμα αν τα λουλούδια στη αυλή σου θέλουν πότισμα.
Φυσικά δε θα αναφερθώ στους δεκάδες «ψαράδες» Τούρκους που από τη δεκαετία του 1980 επισκέπτονταν ανά τακτά διαστήματα το νησί και το έχουν κινηματογραφήσει ουκ ολίγες φορές.
Το παιχνίδι «Arma3» αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τη Λήμνο και μάλιστα μια δωρεάν διαφήμιση. Προβάλλει πολύ καλά την Ιστορία του νησιού αλλά και τις φυσικές ομορφιές του.
Γράφει ένας παίχτης του Arma: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα ήθελα να ταξιδέψω στη Λήμνο αφού την καταστρέψω σε ένα παιχνίδι. Πιθανόν μαζί με φίλους μου και να πω. Αυτή είναι η πόλη που κρατήσαμε ενάντια σε 200 Ιρανούς στο ARMA 3».
Όσο για τους πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες της Λήμνου, ας κοιτάξουν πρώτα, το νησί να αποκτήσει ένα πλοίο και να έχει συγκοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο και μετά το συζητάμε.
Εγώ όμως, μέχρι τότε, θα λέω στους φίλους μου αλλά και στους μαθητές μου ότι σκηνές από το νησί μου, τη Λήμνο, μπορούν να δουν στο Arma3.
ΕυαγγελίαΧ.Λιάπη

Σχόλια

  1. Εχεις χιλια δικια και ειναι ολα σωστα αυτα που λες.
    Ειμαι Ελληνας και πιστευω οτι καλα θα ηταν να κοιταξουν οι τοπικοι αρχοντες αλλα και οι αρχοντες όλης της χωρας να κανουν κατι για την επιβιωση μας.
    Οσο για το θεμα της ασφαλειας δεν υπαρχει πλεον τιποτα κρυφο με την τεχνολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου