Καλό Ταξίδι, Βασίλη



Χθες έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Καλαθάς, γιος του Γεωργίου και της Αικατερίνης. Ο πιο συμπαθητικός, καλοπροαίρετος κι ευαίσθητος Καμινιώτης. Ένας Λημνιός από αυτούς τους λίγους και ξεχωριστούς ανθρώπους παλιάς κοπής. Τους λίγους, τα διαμάντια που όλο και σπανίζουν.Ένας άνθρωπος αξιοπρεπής, φιλότιμος, υπερασπιστής των αδυνάτων, ταπεινός, αισιόδοξος κι αγωνιστής. Ο Βασίλης όμως πάνω από όλα ήταν Άρχοντας. Άρχοντας στη Ψυχή. Πάντα χαμογελούσε και το διασκέδαζε ακόμα και στα πιο δύσκολα.
Ονειρευόταν να ζήσει κάποτε κοντά στον Άγιο Νικόλαο που είχε τα πατρικά του κτήματα. Εκεί ήταν το αγαπημένο του μέρος πλημμυρισμένο από παιδικές αναμνήσεις.Ο Βασίλης ήταν ένα άτομο με υψηλό το αξιακό  σύστημα. Αγαπούσε τους συνανθρώπους και τους βοηθούσε μα πιο πολύ αγαπούσε τους αδυνάτους κι ήθελε να τους προστατεύει. Στήριγμα για το συνάνθρωπο του.Απόφευγε τους πολλούς, τους φλύαρους και αδιάφορους.Αγαπούσε τη γη και του άρεσε να ασχολείται μαζί της. Αυτό του έδινε χαρά μεγάλη χαρά, τον γαλήνευε.Του άρεσε να πηγαίνει στα Ξεσπάσματα, εκεί στο ακροθαλάσσι. Να κάθεται και με τις ώρες να παρατηρεί τα παιχνιδίσματα των κυμάτων.Ο Βασίλης είχε την ευτυχία να έχει μια υπέροχη οικογένεια. Τη σύζυγο του την Παναγιώτα και τα δύο κορίτσια του την Κατερίνα και την Ελένη και τα εγγόνια του.Τα σπίτια μας στο νησί είναι αντικριστά καθώς είμαστε συγγενείς. Δεύτερα ξαδέλφια. Μα για την οικογένεια μας ο Βασίλης ήταν ο αδελφός μας.Τα Καμίνια δεν θα είναι πια τα ίδια.
Βιάστηκες πολύ, Βασίλη. Αν και νομίζω πως σε βλέπω και πάλι να μας κοιτάς και να χαμογελάς.Καλό ταξίδι αδελφέ και Καλό Παράδεισο.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει αύριο κι αιώνια η μνήμη σου.Τα Καμίνια έχασαν το καλύτερο τους παιδί.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα αδέλφια του.
Ευαγγελία Χ.Λιάπη

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη