"Ο Κήρυκας των Καμινίων" τεύχος 2ο

 


Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο φύλλο της Καμινιώτικης εφημερίδας «Ο Κήρυκας των Καμινίων» του εκδότη Σταύρου Φράττη η οποία και διανέμεται δωρεάν.

Η εφημερίδα απευθύνεται στους απανταχού Καμινιώτες και Λήμνιους. Πρόκειται για μια σημαντική εκδοτική προσπάθεια η οποία στοχεύει να φέρει σε επαφή και να ενώσει τους απανταχού Καμινιώτες είτε αυτοί ζουν στο χωριό, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Νέα Υόρκη, το Ντελαγουέαρ, τη Βαλτιμόρη, το Σικάγο, το Σίνδευ, τη Μελβούρνη κ.α.

Στην πρώτη σελίδα του 2ου φύλλου της εφημερίδας υπάρχει άρθρο του εκδότη με τίτλο «Υπάρχει ελπίδα» το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες που γίνονται και στο σκεπτικό αν θα πρέπει να δημιουργηθεί καινούργιος πολιτιστικός σύλλογος για τα Καμίνια ή αν θα πρέπει να επαναλειτουργήσει ο παλιός που τα τελευταία 12 χρόνια έχει μείνει αδρανής. Στην ίδια σελίδα υπάρχει κείμενο της Φωτεινής Τομαή, Ιστορικού, πρέσβη ε.τ με τίτλο «Οι άνθρωποι γερνούν… Η Λήμνος, ποτέ». Ακολουθούν στις επόμενες σελίδες το κείμενο «Εκδρομή στην Πολιόχνη» (1958) της Μ. Λαμπαδαρίδου σε επιμέλεια Θ. Μπελίτσο, ένα σύντομο αφιέρωμα στη συγγραφέα Μ.Λαμπαδαρίδου από τον εκδότη, το κείμενο του Θεόδωρου Μπελίτσου με τίτλο «Ο ναός της Κοίμησης και η δυσνόητη επιγραφή του», το κείμενο της Ευαγγελίας Λιάπη με τίτλο «Το πηγαδέλι της Παναγιάς στα Καμίνια», η προσωπογραφία με τίτλο «Ο Sir Τζον Αντωνιάδης (1818-1895» του εκδότη και τέλος το υπέροχο αυτοβιογραφικό σημείωμα του Ράλλη Κοψίδη (1929-2010)

Πρόκειται για μια σημαντική εκδοτική προσπάθεια η οποία γίνεται με πολύ αγάπη από τους συμμετέχοντες. Στόχος το κάθε φύλλο να ξεπερνάει το προηγούμενο, να είναι υψηλής αισθητικής και πλουραλιστικό.

Ευαγγελία Λιάπη

ΜΑ, ΜSc Φιλόλογος



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη