Καλό ταξίδι Δημήτρη Κριερή…


Τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2020, στη 1 και 10 π.μ. έφυγε από τη ζωή ο Λήμνιος Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Κριερής.

Ο Δημήτρης ήταν γιος της Σταυρούλας Δαρδαγάνη από το Μούδρο και του Νικολάου Κριαρή από τα Λύχνα.

Γεννήθηκε στο Μούδρο στις 27 Φεβρουαρίου του 1965.Ενώ ήταν ακόμα μικρός η οικογένεια του μετοίκησε στη Νότια Αφρική όπου εκεί, ο Δημήτρης φοίτησε στο δημοτικό σχολείο για να επιστρέψει στη Λήμνο στην εφηβεία.

Συχνά ο ίδιος περιέγραφε με αυτοσαρκασμό και γέλια την πρώτη του γνωριμία με τη Λήμνο. Γελούσε και τα μάτια του άστραφταν καθώς θυμόταν την πρώτη του γνωριμία με το νησί. Ενώ ζούσαν στην Αφρική μια ημέρα η μητέρα του, η Σταυρούλα ενημέρωσε τα παιδιά της, το Δημήτρη και τον αδελφό του Λευτέρη, πως θα επέστρεφαν στο νησί, στο village.Εκεί που ζούσαν οι παππούδες διαβεβαιώνοντας τους πως δεν θα άλλαζε κάτι στη ζωή τους.

Η οικογένεια έφτασε στο νησί με τη βραδινή πτήση και καθώς ήταν όλοι κουρασμένοι έπεσαν για ύπνο. Το πρωί, σαν ξύπνησε ο Δημήτρης φόρεσε τα ρούχα του, πήρε τη ρακέτα και ρώτησε τη μητέρα του που ήταν το γήπεδο του σκουός για να πάει να παίξει.

Όταν η μητέρα του του αποκάλυψε πως δεν υπήρχε γήπεδο σκουός στο Μούδρο ο Δημήτρης απογοητεύτηκε. Γελούσε με τον εαυτό του και αυτοσαρκαζόταν. Ένα γήπεδο σκουός τη δεκαετία του 1980 στο Μούδρο έμοιαζε τόσο  εξωπραγματικό.

Αγάπησε όμως ο Δημήτρης πολύ τη Λήμνο. Εξάλλου δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς στο νησί ζούσε ο παππούς Λευτέρης. Μια ξεχωριστή, μυθική προσωπικότητα της Λήμνου ένας άνθρωπος με εξαιρετικές πνευματικές δεξιότητες. Ένας Λήμνιος σοφός, που γνώριζε τα πάντα για το νησί και την ιστορία του. Έτσι ο Δημήτρης αγάπησε το νησί μέσα από τις αφηγήσεις και τις ιστορίες του παππού Λευτέρη τον οποίο συχνά ηχογραφούσε για να θυμάται αυτές τις ωραίες ιστορίες.

Ο Δημήτρης, όταν αργότερα ζούσε στην Αθήνα αναπολούσε πολύ το νησί κι έλεγε πως του αρκούσε να βρεθεί έστω για λίγο στο Μούδρο για να απολαύσει το μελτέμι του νησιού.

Μπήκε στο αστυνομικό σώμα στην ηλικία των 20 ετών και υπηρέτησε την Ελληνική Αστυνομία για 35 συνεχή χρόνια σε διάφορα νευραλγικά πόστα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είχε Μάστερ στη Διαχείριση Κρίσεων Μαζικών Καταστροφών και Επειγουσών Καταστάσεων.

Ο Δημήτρης Κριερής ήταν Τομεάρχης στην CEPOL, της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας για την Ελλάδα.

Την Ελληνική Αστυνομία ο Δημήτρης την υπηρέτησε με ιδιαίτερο σθένος φροντίζοντας με περίσσια αγάπη για την Εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με περίσσιο σθένος αλλά σε άνιση μάχη, ο Δημήτρης αντιμετώπισε θαρραλέα για ενάμιση χρόνο την ασθένεια του.

Ο Δημήτρης ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος όπως λέει κι ο Χρήστος Τσιατούρας, ο καλύτερος του φίλος κι αυτό τον ιδιαίτερο άνθρωπο ο Κύριος επέλεξε πολύ νωρίς να τον πάρει κοντά του.

Καλό Παράδεισο Δημήτρη...

Θερμά συλλυπητήρια στην μητέρα του Σταυρούλα,

Στα παιδιά του Μάντι, Νίκο και Γιώργο

Στις πρώην συζύγους του, Αναστασία και Δήμητρα.

Ευαγγελία Χ.Λιάπη

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη